Monday, 22 April 2013

The best of house pride week


Last week was all about house pride, and what a week it was! Pottermore users celebrated their house pride day not only in their common rooms and in the Great Hall, but also elsewhere including Facebook and Twitter.

Rumour has it that there were reports by muggles who saw odd hashtags being used on Twitter as #HousePride #GryffindorPride #SlytherinPride #HufflepuffPride and #RavenclawPride was celebrated!

In case you missed it, we dedicated one day to each of the houses. We created some beautiful Facebook cover images and Twitter backgrounds for each of the houses, shared our favourite fan art from the Pottermore Galleries, and much more. You can find the house pride celebration for each of the houses here: Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff and Ravenclaw.

Poll results
We organised a poll for each of the houses asking which house attribute best describes you. And the results are in.

Gryffindor poll results: 'Which Gryffindor attribute best describes you?'


Slytherin poll results: 'Which Slytherin attribute best describes you?'


Hufflepuff poll results: 'Which Hufflepuff attribute best describes you?'


Ravenclaw poll results: Which Ravenclaw attribute best describes you?



Trivia answers
We asked three trivia questions about each of the houses, and here are the answers so you can check how well you know your house!

Gryffindor trivia answers: 

 1. Apart from the Fat Lady, who else guards the entrance to the Gryffindor common room during Harry’s years at Hogwarts?
Answer: Sir Cadogan

 2. Name the birthplace of Godric Gryffindor?
Answer: Godric’s Hollow

 3. Who became the first new Gryffindor during the Sorting Ceremony in Harry Potter and the Philosopher's Stone?
Answer: Lavender Brown


Slytherin trivia answers:

1. Who became the first new Slytherin during the Sorting Ceremony in Harry Potter and the Philosopher's Stone?
Answer: Millicent Bulstrode

2. For how many years running had Slytherin won the House Championship, prior to Harry’s first year at Hogwarts?
Answer: Six

3. Who was the Slytherin Seeker in Harry Potter and the Philosopher’s Stone?
Answer: Terence Higgs


Hufflepuff trivia answers:

1. Who became the first new Hufflepuff during the Sorting Ceremony in Harry Potter and the Philosopher's Stone?
Answer: Hannah Abbott

2. How many points did Hufflepuff have when the House Cup was awarded at the end of Harry Potter and the Philosopher’s Stone?
Answer: 352

3. Which Hufflepuff student was Petrified in Harry Potter and the Chamber of Secrets?
Answer: Justin Finch-Fletchley


Ravenclaw trivia answers:

1. Which Ravenclaw invented Floo Powder?
Answer: Ignatia Wildsmith

2. Which make of broomstick does Ravenclaw Cho Chang fly?
Answer: Comet Two Sixty

3. Who was the first student to be placed in Ravenclaw in Harry Potter and the Philosopher’s Stone?
Answer: Terry Boot


Our favourite tweets

As house pride week was all about you displaying your house pride, we collected some of the best quotes we found on Twitter:

Tweets about being a Gryffindor:






Tweets about being a Slytherin:






Tweets about being a Hufflepuff:






Tweets about being a Ravenclaw:





We hope that you had fun during house pride week, and we’re looking forward to hearing your feedback about it. Did you enjoy it? What would you like to see happen in the next house pride week?

Please share your thoughts with us on our Facebook page or on Twitter using the hashtag #HousePride.